Herentse Horeca zet Fairtrade op de kaart tijdens de Week van de Fair Trade

Herentse Horeca zet Fairtrade op de kaart tijdens de Week van de Fair Trade

Herent FairTradeGemeente promoot het gebruik van lokale hoeveproducten en eerlijke handel. Ze willen een eerlijk inkomen voor alle boeren, Noord en Zuid. Ze vroegen aan de horeca-uitbaters van Herent om een extra inspanning te doen tijdens de Week van de Fair Trade van 4 tot 14 oktober. Niet minder dan elf uitbaters reageerden positief! Organiseer een etentje met je partner, vrienden of familie. Zeg aan de uitbater dat je hun inspanning waardeert. Geniet van lokale, ecologische en faire gerechten, smakelijk!

Boeket Garni (Stationsstraat 83). Johan serveert een heerlijke mousse met verse ananas en fairtradekokosmelk. Dat wordt een fantastisch dessert!
http://www.boeketgarni.be

De Brug (Wijgmaalsesteenweg 300). Chef-kok Bas stelde maar liefst twee nieuwe gerechten en twee desserten samen, met tal van fairtradeproducten en Herentse appels en pompoenen.
www.resto-debrug.be

De Open Bakker (Schoolstraat 18). Annemie en haar ploeg gebruiken al een hele tijd Herentse biogroenten van de Wriemeling en fruit van Mia Pypen voor hun lunchgerechten. In de koffiehoek krijg je heerlijke fairtradekoffie.
www.deopenbakker.be

De Malpert (Omleiding 9) Vanaf 4 oktober liggen er fairtradechocolaatjes bij de koffie, ga maar proeven!
https://www.facebook.com/pg/demalpert/about

De Wildeman (Schoolstraat 13) Bart kiest voor Herents rundsvlees van hoeveslagerij Ter Halve en verrast ons met een nieuw fairtradegerecht.
www.gcdewildeman.be/pagina/39/eet-en-praatcafe

Het Moment (Tildonksesteenweg 155). Bij de opening van hun zaak beslisten Remko en Siegriet onmiddellijk om fairtradekoffie te schenken. Het appelsap komt van Mia Pypen, het heerlijke artisanale ijs van het Paukeshof. Ze werken ook aan een nieuw fairtradegerecht.
www.grandcafehetmoment.be

Het Vertier (Kapelstraat 20) Voor Jef is de keuze voor lokale en fairtradeproducten heel normaal. Hij gebruikt ze zoveel mogelijk. Tijdens de Week van de Fair Trade serveert hij een nieuw gerecht. Laat je verleiden!
www.hetvertier.be

Kuki Sushi (Onze Lieve Vrouwplein 58-60) Bij deze nieuwkomer in Herent kan je drie soorten Thai Curry bestellen met fairtrade-ingrediënten.
www.kikusushi.be

Lunch Broekveld (Broekveldstraat 34) Terwijl de kinderen hun hartje ophalen, kan je genieten van heerlijke fairtradekoffie en -ijs. Stijn verrast met een nieuw fairtradegerecht.
www.lunchbroekveld.be

Pizza Roma (Wijgmaalsesteenweg 295). Afhalen of snel bezorgd? De eerste Herentse fairtradepizza is geboren! Sen en zijn team ontdekten de lekkere fairtradepalmharten en -ananas.
www.pizzaroma-herent.be

Vanilla Room (Mechelsesteenweg 699) Kristina en Dirk ontwikkelen een nieuw fairtradegerecht. Daar moet je zijn!
http://www.vanilla-room.be

Date(s): 
Mercredi, 4 Octobre, 2017 (Jour entier) - Samedi, 14 Octobre, 2017 (Jour entier)
Adresse: 
Herent ,